Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

"Πικρή" ζωή...

Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό - αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων Γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσσει τα πικρά βότανα ως εξής:
1) κάσσια (quassia amara)
2) γεντιανή
3) άγρια αψιθιά.
4) Φλοιός Gonolobus cocdurango
5) Centantium pulchellum
6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τo βρίσκετε στα φαρμακεία)
7) φλούδα νεραντζιού.
8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).
9) Ραδίκι
10) κανέλα
11) κόλιανδρος
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέος. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
Βιβλιογραφία:
[1] What to eat if you have cancer, Maureen Keane, Daniella Chace, Mc Graw Hill 2007.
[2] Η χαρά της ανακάλυψης, Pichard Feynman, Εκδόσεις Κάτοπτρο, σελ. 211
[3] Εφημερίδα «Το Βήμα», 23/5/1980
[4] A summary of the effect of amygdalin upon spontaneous mammary Tamors in mice, Sloan Ketter-ing, report June 13, 1973
Τμήμα Ελέγχου Χημειοευαισθησίας
http://www.polyzou.gr
Panos D.
http://okitkort.blogspot.com/2011/01/blog-post_2324.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου