Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Το υπ. Υγείας έδωσε 70 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία - Πώς θα κατανεμηθούν


Με 70 εκατ. ευρώ επιχορηγήθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία από το υπουργείο Υγείας για την εξόφληση των υποχρεώσεών τους...Ακόμη, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με το ποσό των 3.250.000 ευρώ που στόχο έχει την κάλυψη μέρους των λειτουργικών του δαπανών για το οικονομικό έτος 2015.Στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, οι Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 5.134.955 ευρώ.
Οσον αφορά την αποπληρωμή δεδουλευμένων υπερωριών του πρώτου τριμήνου του 2015 των εργαζομένων του ΕΣΥ (πλην ιατρών), διατέθηκε στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ το ποσό των 18.125.000 ευρώ.Όπως έγινε γνωστό, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), το υπουργείο επιδιώκει να διασφαλίσει ότι θα καταβληθούν στις 27 Ιουνίου τα οφειλόμενα ποσά στο μέγιστο δυνατό αριθμό των νοσοκομείων της χώρας.Ταυτόχρονα επιδιώκεται η ολοκλήρωση της καταβολής των εφημεριών των γιατρών των Κέντρων Υγείας σε όσες ΥΠΕ αυτό δεν κατέστη δυνατό στις 27 Μαΐου και παρά το γεγονός ότι τα ποσά είχαν διατεθεί εγκαίρως.Γεγονός πάντως είναι πως το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί συστηματικά τη διαδικασία αναμόρφωσης των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και την έκδοση των απαραίτητων χρηματικών ενταλμάτων.
Τα δημόσια νοσοκομεία από την αρχή του έτους έχουν λάβει το ποσό των 43,5 εκατ. Ευρώ, ενώ μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να λάβουν πάνω από 700 εκατ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου