Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Μας πούλησες, ρε Αλέξη…


Του Στέφανου Χάρη


Σύντροφε Αλέξη, δεν σε ψήφισα (δόξα τω Λαφαζάνη) και ούτε πρόκειται να σε ψηφίσω στο μέλλον. Παρόλα αυτά νιώθω βαθιά προδομένος από τη συμπεριφορά σου.ΑΝ έβρισκες 5 έστω λεπτά και έμπαινες στο μαγικό κόσμο των social media θα καταλάβαινες Αλέξη ότι η συμφωνία δεν ήταν μονόδρομος.Δεν χρειαζόταν καν να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να μας πας στον παράδεισο της δραχμής. Και στο ευρώ θα μπορούσαμε να ευημερήσουμεΑΝ ακολουθούσες έναν από τους παρακάτω δρόμους. Γιατί αν δεν το ξέρεις Αλέξη, η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols και στο Facebook. Μέτρα επιλογές που είχαμε για να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο:
1. Τα 600 δις του Σώρρα.
Με τα 600 δις που μας χάριζε ο Ευεργέτης Αρτέμης Σώρρας Αλέξη θα ξεχρεώναμε, θα δανείζαμε το Πουέρτο Ρίκο και με τα υπόλοιπα θα φέρναμε και το Μέσι στο Θρύλο. Όλα τα έγκριτα σάιτ το έγραψαν Αλέξη. Το ellinopsihoi.org, το apsekastoiellhnes.gr και τόσα όλα είχαν το αποκλειστικό ρεπορτάζ:
«Στις 28/9/2012 ο Αρτέμης Σώρρας απέστειλε πλήρη φάκελο με όλα τα επίσημα έγγραφα και την πιστοποίηση της κατάθεσης του ποσού των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό στην Μόντρεαλ Μπανκ του Καναδά. Η πρόταση αφορούσε τη χορήγηση δανείου από τον ίδιο προς την ελληνική δημοκρατία με διάρκεια αποπληρωμής 100 ετών (θα ζούσε ο Σώρρας για να τα εισπράξει. Είναι ξάδερφος του Χαιλάντερ) με επιτόκιο μόλις 0,5% με σκοπό την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους».Γιατί ρε Αλέξη την ώρα που σε είχαν στριμώξει στα σκοινιά δεν έκανες ένα τηλέφωνο (έστω αναπάντητη) στον Αρτέμη να φέρει το χρήμα σε μαύρες σακούλες σαν το Μάκαρο να ξεμπερδεύουμε;
2. Η τράπεζα της Ανατολής.
Πού ζεις ρε Αλέξη; Εδώ υπάρχει κοτζάμ τράπεζα της Ανατολής και εσύ αγχώνεσαι επειδή οι τοκογλύφοι δανειστές σου κλείνουν την Εθνική και τη Eurobank; Διάβασε το Αλέξη, αλλά γρήγορα πριν το κατεβάσουν. Ήταν πρώτο θέμα στο dosmousanonagoustaro.gr:
«Κάθε μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής αποτιμάται σήμερα στα 670 δις έκαστη. Τουτέστιν μια φορά και μισή του σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρις».
Σου κουνιέται η θείτσα από τη Λιθουανία Αλέξη; Τις δίνεις 3 μετοχές από την Τράπεζα της Ανατολής να αγοράσει καινούριο ταγιέρ για το πανηγύρι της Γωγώς Τσαμπά, δίνεις και άλλες 2 του Φινλανδού Κόλκα να πιει ένα ποτό μετά από τρεις μήνες που θα ξανανυχτώσει στην πατρίδα του και καθάρισες.
3. Τα καταπιστεύματα των Ελλήνων.
Όλοι οι οικονομικοί παράγοντες του facebook γνωρίζουν ότι υπάρχουν τα καταπιστεύματα των Ελλήνων με τις υπογραφές του Παπούλια και του Αλογοσκούφη αξίας 150 περίπου τρις, τα οποία οι δοσίλογοι πολιτικοί φοβούνται να ακουμπήσουν γιατί ως γνωστόν η χώρα είναι προς πώληση. Αλέξη κάνε την υπέρβασή σου. Τα μισάΑΝ χρησιμοποιήσεις, σε ένα τέταρτο θα ‘χεις τελειώσει όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την κρίση στην Κίνα.
4. Τα πετρέλαια του Ιονίου
Αλέξη σοβαρά τώρα, δεν έχεις ακούσει ότι στο Ιόνιο δεν σβήνουμε τσιγάρο στο χώμα, γιατί φοβόμαστε μήπως είναι καμιά πετρελαιοπηγή από κάτω και λαμπαδιάσουμε; Γιατί δείλιασες να ρίξεις στο τραπέζι το χαρτί του πετρελαίου; Η νορβηγική εταιρία PGS υπολογίζει ότι μόνο στο Ιόνιο μπορούμε να υπολογίζουμε ένα 60άρι δις από το μαύρο χρυσό μας! Για να μη σου πω για την Κρήτη και το Αιγαίο. Με μια πετρελαιοπηγή ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ.ΑΝ δώσεις και δεύτερη αγοράζουμε τη Μάλτα για να ‘χει και μια δεύτερη επιλογή για τα μπάνια του ΣΚ ο Γιάνης.
5. Πάτα το κουμπί Βλαδίμηρε
Αλέξη, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, ότι ο σύντροφος Πούτιν τα λεφτά του τρίτου μνημονίου τα δίνει πουρμπουάρ στον παρκαδόρο που παίρνει το Lada του τα Σαββατοκύριακα που πηγαίνει να ακούσει τον Ντίμα Μπιλάν στο «Rex» της Ρωσίας. Γιατί δεν θες να μας σώσει και εμάς όπως τους Κύπριους αδερφούς μας;
Δεν διάβασες στο έγκριτο panagiagrigorousa.gr ότι ο Βλαδίμηρος απείλησε τη Μέρκελ πως θα στείλει τρεις μεραρχίες και τον Πάνο Καμμένο ζωσμένο με εκρηκτικά στο Βερολίνο, αν οι Γερμανοί επιμείνουν στο Grexit; Τέτοιο όπλο και δεν το εκμεταλλεύτηκες ρε Αλέξη;
6. Τα 5 τρις των μοναστηριών
Αλέξη αυτό δικαιολογείσαι να μην το γνωρίζεις γιατί έσκασε χθες.ΑΝ θες μπορείς να ψηφίσεις και εσύ ηλεκτρονικά. Μόλις μαζευτούν 100.000 υπογραφές θα ζητήσουμε από τον Ιερώνυμο, να αναλάβει η εκκλησία το χρέος. Μόνο η μοναστηριακή περιουσία Αλέξη, υπολογίζεται από τους ειδικούς του facebook στα 5 τρις. Και 4 να είναι που λέει ο λόγος την κάνουμε τη δουλειά μας. Με ένα νόμο και ένα Ευαγγέλιο του Άνθιμου θα τα καταργήσουμε τα μνημόνια.
7. Θα πληρώσει το facebook
Ο Ζούκερμπεργκ μετά τη θεραπεία του Κρίτωνα και του Βαγγέλη Μερισιώτη, ανέλαβε και το χρέος της Ελλάδας. Μη μου πεις ότι δεν έχεις δει τη φωτογραφία με το σχετικό μήνυμα Αλέξη: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοσοκομείο. Δυστυχώς το 90% των φίλων μου δεν θα κοινοποιήσει αυτή τη φωτογραφία. Αλλά για κάθε like 1 ευρώ θα δοθεί για τη θεραπεία της. Είναι στο χέρι σου».
Αν λοιπόν αντί να χασκογελάς με τη Μέρκελ και τον Ολάντ έβαζες την Περιστέρα και τον David Αβραμίδη να κάνουν like στη φωτογραφία της Ελλάδας, τώρα θα δανείζαμε τη Γερμανία και θα φέρναμε με 300 εκατομμύρια το Μπέιλ στο Σύριζα για να κουβαλάει τα ψώνια της Ζωής.
8. Βοήθεια επιφανών Ελλήνων επενδυτών.
Τούτη τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή Αλέξη, έπρεπε να αφήσεις τις ντροπές και να ζητήσεις τη βοήθεια γνωστών επιχειρηματιών, που το φυσάνε το χρήμα, όπως ο Μπομπ Κοζώνης, ο Βλάσης Τσάκας, ο Αλεχάντρο Σκλαβενίτης και ο Βασίλης Ξενιάδης. Μόνο ο πρίγκιπας του Τσάκα αν ανταποκρινόταν και μας έδινε χαρτζιλίκι θα κερδίζαμε δυο μονάδες του ΑΕΠ!
Ακόμη καιΑΝ δεν έκανες τίποτα απ’ τα παραπάνω όμως Αλέξη, θα μπορούσες να σώσεις και πάλι την παρτίδα και να μη μας προδώσεις. Το διάβασα στο Twitter και είναι τεράστια αλήθεια. Πας στη Σύνοδο, ανοίγεις την πόρτα και τους λες: «Σε ένα λαό που πριν 10 χρόνια προσπαθούσε να στραβώσει κουτάλια με το μυαλό, απλά το διαγράφεις το χρέος. ΤΕΛΟΣ».
Πηγή: Sport-Fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου