Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ 30 ΗΜΕΡΕΣ...ΕΜΕΙΣ;;;

Οι Γάλλοι βρίσκονται εδώ και 30 μέρες στους δρόμους για το ασφαλιστικό - Σςςς μη το λέτε δυνατά μπορεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες
Το κίνημα της Ολονυχτίας  ή της Νύχτας των Ορθίων όπως είναι πλέον γνωστό το  κίνημα Nuit Debout,  το οποίο ξεκίνησε στην Place de la Republique στις 31 Μαρτίου είχε στόχο να εναντιωθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Γαλλίας.
Από τότε έχουν πραγματοποιηθεί 4 μεγάλες και 26 μικρότερες συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις μεγάλων και μικρών πόλεων της Γαλλίας.

Συγκεντρώσεις που έχουν αναγκάσει 3 φορές τον Γάλλο Υπουργό Εργασίας να κάνει αλλαγές στα κείμενα, τα οποία και πάλι δεν γίνονται δεκτά και ο κόσμος παρόλο το ξύλο από τις δυνάμεις των γαλλικών ΜΑΤ και τα χημικά, συνεχίζει να αυξάνετε μέρα με τη μέρα.
  Φυσικά στις συγκεντρώσεις δεν λείπει και το ελληνικό μήνυμα. "Όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα" έγραφε ένα από τα πανό, αλλά οι Έλληνες που σε λίγες μέρες θα υποστούν ένα από τα χειρότερα ασφαλιστικά νομοσχέδια με κατάργηση δικαιωμάτων που θεσπίστηκαν μετά από αιματηρούς εργατικούς αγώνες δεκαετιών και θα φέρουν την Ελλάδα εργασιακά πίσω στην προ του 1909 εποχή (κίνημα στο Γουδί) δείχνουν να μην θέλουν να αφυπνισθούν, να μην θέλουν να αντιδράσουν και τους τους έχουν ποτίσει υπνωτικό.
 Ειλικρινά, σήμερα την εποχή της ελεύθερης διατύπωσης γνώμης (μέσω μπλογκ, τσατ, φορουμ) της ελεύθερης μετάδοσης της είδησης ο Έλληνας επιλέγει να μην κάνει τίποτα... Να τα δέχεται όλα αμάσητα, χωρίς έστω μιας ώρας αντίδραση. Ο Γάλλος μας δείχνει το δρόμο... Η ιστορία μας σαν λαός μας δείχνει το δρόμο... Εμείς θα ακολουθήσουμε ή στο τέλος θα χαιρόμαστε που θα μας αποκαλούν γερμανόσπορους;

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός



Πηγή:
e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου