Σάββατο 14 Μαΐου 2016

20 τρόποι λεηλασίας των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ......

     

(Δευτ. 9/5/16 – 14:00)
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Η κυβέρνηση με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο λεηλατεί με 20 τρόπους τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση.Με την ψήφο των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος, που περιλαμβάνει 20 μέτρα κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης, με τα οποία θα αφαιρεθούν από τα εισοδήματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2019 8,2 δις ευρώ. Συγκεκριμένα:
1.Καταργείται το ΕΚΑΣ, που χορηγείται σε 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

2.Οριστικοποιείται το σπάσιμο της κύριας σύνταξης σε εθνική και αναλογική - ανταποδοτική
3.Με την εθνική σύνταξη στα 345 ευρώ μηνιαία στα 15 χρόνια ασφάλισης και στα 384 στα 20 χρόνια θα έχουμε ουσιαστικά κατάργηση της κατώτερης σύνταξης, που μέχρι τώρα ήταν 486 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης και 4500 ένσημα.
4.Η εθνική σύνταξη, θα χορηγείται ακόμα πιο μειωμένη στα ΑΜΕΑ με ποσοστά αναπηρίας κάτω από 80%.
5.Σφαγιαστικές μειώσεις 20-30% στις κύριες συντάξεις, για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού νόμου.
6.Μειώσεις με διάφορους τρόπους και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, και παράκαμψη με το νέο τρόπο υπολογισμού τους των αποφάσεων του ΣτΕ, που έκριναν αντισυνταγματικές όλες οι μειώσεις των συντάξεων μετά την 1η Αυγούστου 2012.
7.Μεγάλο μέρος από τις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις θα μειωθεί από τώρα, όπως γι' αυτούς που μπαίνει πλαφόν 2000 μικτά (1820 καθαρά) στην σύνταξή τους.
8.Μείωση των προσωρινών συντάξεων από 80% στο 50%.
9.Μειώσεις 15 - 20% στις νέες επικουρικές συντάξεις και νέες διαρκείς μειώσεις τους με την εφαρμογή του κανόνα βιωσιμότητας.
10.Μειώσεις μέχρι 40% στις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, με το τρικ ότι αυτές θα κοπούν σε όσους παίρνουν κύρια και επικουρική σύνταξη μικτά πάνω από 1300 ευρώ μηνιαία, δηλαδή πολύ λιγότερο καθαρά.
11.Μειώσεις 10 – 30% στις εφάπαξ παροχές, λόγω αλλαγής του μαθηματικού τύπου τους και 32% μεσοσταθμικά, που μπορεί να φτάσει ατομικά και μέχρι 45%, στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων.
12.Κατάργηση συντάξεων λόγω Θανάτου (χηρείας) για τους δικαιούχους κάτω των 55 ετών.
13.Θέσπιση μόνιμου αυτόματου μηχανισμού νέων μειώσεων στις και στις καταβαλλόμενες και στις νέες κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και στις εφ' άπαξ παροχές από 1-1-2017, μετά από υποχρεωτική εκπόνηση αναλογιστικών μελετών ανά τριετία, ώστε να διασφαλιστεί ο στρατηγικός μνημονιακός στόχος για την μη αύξηση της δημόσιας συνταξιοδοτικής δαπάνης μέχρι το 2060 πάνω από 2,5% σε σχέση με τα επίπεδά της το 2009. Παρότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι θα έχουν αυξηθεί κατά 70%.
14.Μείωση κατά 60% των συντάξεών για όσους εργάζονται.
15.Αύξηση 0,5% εργοδοτικών εισφορών για την επικουρική ασφάλιση και 0,5% των εισφορών των εργαζομένων, που μειώνονται αντίστοιχα οι μισθοί τους, για τα πρώτα 3 έτη και 0,25% αντιστοίχως για τα τρία επόμενα χρόνια.
16.Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών (20% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους), για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φορολογική αφαίμαξή τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και την ανεργία. Ακόμα και η έκπτωση που δίνεται για τους νέους επαγγελματίες χαρακτηρίζεται ως ασφαλιστική οφειλή, που πρέπει να εξοφληθεί έως και το έτος συνταξιοδότησής τους.
17.Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ' ένα «Υπερταμείο», με ισοπέδωση παροχών προς τα κάτω, οργανωτικό και λειτουργικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία ασφαλισμένων και υπαλλήλων.
18.Ενοποίηση και του ΟΓΑ στο Υπερταμείο και σταδιακό τριπλασιασμό από 1-7-2015 μέχρι το 2022 των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους αγρότες (από 7% στο 20% του φορολογητέου εισοδήματός τους), οδηγώντας στο ξεκλήρισμά τους.
19.Ακόμα μεγαλύτερη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού πλέον το κράτος θα χρηματοδοτεί μόνο το κομμάτι της σύνταξης που αναλογεί στην εθνική σύνταξη.
20.Μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό – ατομικό, λόγω του προσωπικού, αναλογικού τμήματος της σύνταξης, που είναι στη λογική του ατομικού κουμπαρά.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις 35-50% των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις κύριες, τις επικουρικές και τα εφάπαξ τα προηγούμενα 5 χρόνια, που ουσιαστικά πολιτικά τις νομιμοποιούν.Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός παρουσιάζουν την ψευδή εικόνα ότι με αυτό το νόμο ευνοούν τους περισσότερους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Τους θίγουν, όμως, όλους και θα πρέπει να ξέρουν ότι όσοι προώθησαν και ψήφισαν αυτά τα σφαγιαστικά αντιασφαλιστικά μέτρα θα πληρώσουν και μάλιστα πολύ σύντομα τον πολιτικό λογαριασμό στο λαό, που δεν μπορεί κανείς να τον ξεγελάει ολόκληρο για πάντα.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24232:20-&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168


3 σχόλια:

  1. Οι συντάξεις χηρείας που καταβάλονται πριν από 5\2016 ως σήμερα με το παλαιό καθεστώς κόβονται με την συμπλήρωση της ηλικίας στα 55 ή παραμένουν ως έχουν; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρωτάτε εργατολόγο...είναι περίπλοκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου!
    Δάνειο προσφορά ισχύει για όλους τους ανθρώπους που χρειάζονται χρηματοδότηση δανείου σε όλο τον κόσμο. Είμαι κοντά στο βάζοντας σε σας διάθεση δάνεια που κυμαίνονται από 2000 € 10 εκατ €. για όλους τους ανθρώπους που πληρώνουν τόκους για το μέτρο 3% ανάλογα με το ύψος της ζήτησης.
    Άποψη μου!
    Pour έτοιμοι να δημιουργήσετε το τέλος του έτους.
    Είστε κοντά σε ένα νέο σπίτι νταβατζήδες?
    Δάνεια χρέου δανείου δάνειο επενδύσεων
    Επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες μου
    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aniergorge@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή