Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

.Ελληνικό Μπαχαρικό Σταματά την Ωχρά Κηλίδα & Αποκαθιστά την Όραση


Πώς να σώσετε και ενδεχομένως να αποκαταστήσετε την όραση σας με ένα μόνο συστατικό!Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με την όρασή τους τους και φορούν γυαλιά φυσιολογικά πηγαίνουν για ένα check-up κάθε χρόνο με την ελπίδα ότι τη όρασή τους μπορεί να βελτιωθεί. Πάντα όμως απογοητεύονται. Τα γυαλιά βέβαια, ίσως να σας βοηθούν να βλέπετε καλύτερα, αλλά στην πραγματικότητα, δεν βελτιώνουν ουσιαστικά την όρασή σας. Αν, λοιπόν, είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, δεν έχετε να ανησυχείτε πια, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη ρίζα του προβλήματος.
Ο κρόκος ή σαφράν, είναι η σωστή και κατάλληλη λύση για αυτό το είδος του προβλήματος.
Ο κρόκος θα μπορούσε να σώσει την όρασή σας
Το σαφράν προέρχεται από τους κόκκινους στήμονες του φυτού κρόκος, και μπορεί να πωληθεί ακόμη και $ 800 ανά λίβρα. Αυτό το καταπληκτικό καρύκευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μέσο χρωματισμού (φυσική χρωστική) ή ως φυσική θεραπεία για πάνω από 90 ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την πρόοδο της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση.Αυτό το καταπληκτικό μπαχαρικό περιέχει τα καροτενοειδή κροκίνη και κροκετίνη. Διαθέτει επίσης ισχυρές, νευροπροστατευτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η κροκίνη που υπάρχει στο εν λόγω μπαχαρικό έχει καλύτερη αντιοξειδωτική δράση ακόμη και από την άλφα-τοκοφερόλη και μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό υπεροξειδωμένων λιπιδίων ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά την δραστηριότητα της υπεροξειδικής δισμουτάσης {(SOD) είναι ένα ένζυμο που επιδιορθώνει τα κύτταρα και μειώνει τη ζημιά που γίνεται σ’ αυτά από το υπεροξείδιο, την πιο κοινή ελεύθερη ρίζα στο σώμα}.
  Όλα τα οφέλη του κρόκου για την υγεία μπορούν να αποδοθούν σε αυτά τα δύο καροτενοειδή.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω ηλικίας πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουν τον κρόκο αφού σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, λαμβάνοντας συμπλήρωμα σαφράν σε καθημερινή βάση για τρεις μήνες θα βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και η οπτική δραστηριότητα.
Σημείωση: Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η λήψη από το στόμα συμπληρώματος κρόκου (20 mg ανά ημέρα) για τρεις μήνες σε ασθενείς με πρώιμο στάδιο που σχετίζεται με την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) ή ARMD) προκάλεσε μια σημαντική βελτίωση της λειτουργίας του αμφιβληστροειδούς και της οπτικής οξύτητας.
Ο διάσημος καθηγητής Silvia Bisti ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα σε ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, αναφέρει «η όραση των ασθενών βελτιώθηκε μετά τη λήψη του χαπιού σαφράν».
Αυτό έχει δημιουργήσει μια ελπίδα ότι ο κρόκος μπορεί να είναι η φυσική απάντηση για να καθυστερήσει ή και να σταματήσει η απώλεια της όρασης από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Στη μελέτη παρατηρήθηκε ότι, οι ασθενείς με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που έκαναν μια διατροφή που περιείχε και σαφράν άρχισαν να έχουν μία ανάπλαση των κυττάρων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της όρασης.Καθηγητής Silvia Bisti, ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, δήλωσε:
«Ο κρόκος φαίνεται να επηρεάζει τα γονίδια που ρυθμίζουν τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στην κυτταρική μεμβράνη, και αυτό κάνει τα κύτταρα της όρασης πιο ανθεκτικά και πιο εύκαμπτα/ευλύγιστα
Πόσο σαφράν – κρόκο χρειαζόμαστε;
Οι άνθρωποι που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με τα μάτια θα πρέπει να λαμβάνουν 20mg σε καθημερινή βάση, προκειμένου να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τους αποτελεσματικά. Μπορούν, ακόμη και όσοι χρειάζονται πρόληψη, να το χρησιμοποιήσουν και ως ρόφημα ή να το προσθέσουν στα φαγητά τους ως καρύκευμα. 
ΠΗΓΗ http://proionta-tis-fisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου