Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Συντάξεις: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν επιστροφή έως 3.000 ευρώ τον Ιανουάριο


Συντάξεις: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν επιστροφή έως 3.000 ευρώ τον Ιανουάριο 


Με τη σύνταξη Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων.Οι κρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ έγιναν με λάθος υπολογισμό, καθώς γίνονταν με βάση το ονομαστικό και όχι το καταβαλλόμενο ποσό σε βάθος 4,5 ετών. Έτσι, τα ποσά που κρατήθηκαν παρανόμως είναι τεράστια!Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Στέλλα Βρακά «δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας».Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η κ. Βρακά ξεκαθάρισε ότι ισχύουν σε κάθε περίπτωση οι σχετικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει τόσο ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος, όσο και η αρμόδια υπουργός Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται αγωγές.
«Η πολιτεία το έχει ήδη αναγνωρίσει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εγγράφως αναγνώρισε την αδικία και έχει δεσμευτεί ότι θα επιστραφεί. Δεν χρειάζεται καμία νομική ενέργεια, δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής», υπογράμμισε η κ. Βρακά.
Θυμίζουμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι επιβαρύνονταν με 4%, και αργότερα 6%, υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική τους σύνταξη.
Αυτό κρίθηκε παράνομο, και έτσι πρέπει να υπάρξουν επιστροφές, οι οποίες ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ!Συγκεκριμένα, εδώ και χρόνια, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, εφάρμοζαν τον νόμο 2084 του 1992 εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Κι αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων, και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/831487/syntaxeis-aytoi-oi-syntaxioyxoi-tha-paroyn-epistrofi-eos-3-000-eyro-ton-ianoyario#ixzz4wQ7wIXiD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου