Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

“Κανείς δεν θα μείνει μόνος”: Παροχή ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης καλώντας στο 10306

Με σύνθημα «Κανείς δεν θα μείνει μόνος απέναντι στον κορονοϊό», το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΠΑ ενεργοποίησαν από το Σάββατο 4/4, τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης που ακούει στον αριθμό 10306.
Οι επιλογές που υπάρχουν και μπορεί να επιλέξει κανείς καλώντας τον παραπάνω αριθμό είναι για:
Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης (λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο).

Παροχή ψυχιατρικής βοήθειας σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν από κάποιο ψυχικό νόσημα (λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ).
Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και οικογενειών (24 ώρες το εικοσιτετράωρο).
Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο προσωπικό υγειονομικών υπηρεσιών (λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ).
Παροχή κοινωνικής υποστήριξης (λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ).
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας ανέφερε: «Ο κορονoϊός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μία καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα» και πρόσθεσε: «Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου».
Συγκεκριμένα, η οργάνωση και εποπτεία της Γραμμής Κοινωνικής Υποστήριξης ανήκει στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ωστόσο, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, συνεργάζονται επίσης, η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» με 160 και πλέον ειδικούς από 40 φορείς, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), το «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών ψυχολόγων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας.
Οι πολίτες μπορούν να καλούν τον αριθμό 10306, όποτε αισθάνονται την ανάγκη, για να συνομιλήσουν με κάποιον έμπειρο ψυχολόγο που θα τους δώσει πολύτιμες συμβουλές και στήριξη, στις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι.
Ιδιαίτερα, τα άτομα που μπορεί να υποφέρουν από διάφορα θέματα ψυχικής υγείας, όπως παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο ή πανικό, μπορούν να καλούν τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για να συνομιλήσουν και να λάβουν βοήθεια, στην προσπάθειά τους να βρουν λύση στο πρόβλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου