Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αδ. Γεωργιάδης: Από Ιανουάριο θα ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Εισιτήριο ύψους 25 ευρώ θεσπίζεται από την 1η Ιανουαρίου για τους πολίτες που επιθυμούν να εισαχθούν στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, πρόκειται να θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια, με πλαφόν τα 11.000 ευρώ. Όπως ανέφερε, πάντως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το εισιτήριο που θα καλείται να καταβάλει ο ασθενής μόνο για εξέταση στο νοσοκομείο θα παραμείνει στα 5 ευρώ.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε ο υπουργός Υγείας και χθες σε συνέντευξή του στο Star.  Ερωτηθείς σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον Αύγουστο ότι  δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, το οποίο ζητούσε, όπως είχε παραδεχθεί, η τρόικα, απάντησε: «Όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης το μέτρο προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε  παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα, σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή». Επιπλέον, όπως επεσήμανε, «δεν είναι τόσο τρομερό να πληρώνουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας όσοι είναι σε καλύτερη οικονομική θέση», και πρόσθεσε ότι αυτό το «25ευρω» θα αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για άνεργους και ανασφάλιστους. ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» success story στην υγεία, αλλά «Βατερλό
«Τελικά το success story της κυβέρνησης στην υγεία εξελίσσεται σε «Βατερλό» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα   Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο χαράτσι των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Τονίζει ότι «ο πάντα πρόθυμος και με υπερβάλλοντα μνημονιακό ζήλο κ. Γεωργιάδης λειτουργώντας ως εγκάθετος της τρόικας επιβεβαιώνει καθημερινά την αναξιοπιστία του και είναι πλέον αρκετά προβλέψιμος αλλά και επικίνδυνος.  Το νέο χαράτσι των 25 ευρώ από τον Ιανουάριο του 2014 για κάθε νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία αποτελεί γεγονός, πάρα τα περί αντιθέτου του λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη μόλις πριν ένα μήνα αλλά και του προκατόχου του στο Υπουργείο Υγείας κ. Λυκουρέντζου, ότι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί. Φαίνεται πως τα στοιχεία που δείχνουν τους Έλληνες πολίτες εν μέσω κρίσης να πληρώνουν από την τσέπη τους τα περισσότερα χρήματα για δαπάνες υγείας σε σχέση με τους πολίτες των άλλων χωρών μελών του ΟΟΣΑ, καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφαλίστων συμπολιτών μας που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν είναι αρκετά για να καταδείξουν στους τοκογλύφους δανειστές και τη μνημονιακή συγκυβέρνηση το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων.

ΑΝΕΛ: Τέτοια υποταγή στην Τρόικα είναι αδικαιολόγητη
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς, δηλώσε:
«Ο δικηγόρος της Τρόικα Άδωνις Γεωργιάδης αθωώνει τους τοκογλύφους - δανειστές για τα 25 ευρώ στα Νοσοκομεία, ρίχνοντας λάσπη ακόμα και στον προκάτοχό του Υπουργό της ίδιας Κυβέρνησης.

Τέτοια υποταγή στην Τρόικα είναι αδικαιολόγητη. Είναι θέμα πλέον του Πρωθυπουργού αν θα καλύψει ή θα αποπέμψει τον αυτόκλητο συνήγορο της Τρόικα ο οποίος λειτουργεί εις βάρος των ασθενών και δη των οικονομικά αδυνάτων».


eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου