Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.....Συνταξιούχος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ον που προέρχεται από το εργατικό δυναμικό της κάθε χώρας. Απαντάται συχνά στις αστικές περιοχές αλλά μπορεί να βρίσκεται σε όλη την επικράτεια. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Συνταξιούχου είναι ότι το κράτος το αμοίβει κάθε μήνα για να κάθεται χωρίς να παράγει, τόσο άχρηστο παράσιτο είναι. Ο καθένας μπορεί να συναντήσει ένα συνταξιούχο κυρίως τις πρώτες μέρες κάθε μήνα κοντά σε υποκαταστήματα Ι.Κ.Α., φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες ή νεκροταφεία. Το είδος του συνταξιούχου χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες:
  • Υπερσυνταξιούχοι
  • Συνταξιούχοι Δημοσίου (Προνομιακοί)
  • Συνταξιούχοι (απλοί)

Πίνακας περιεχομένων

 [εμφάνιση

Υπερσυνταξιούχος [επεξεργασία]

Το πλάσμα Υπερσυνταξιούχος προέρχεται κυρίως από το δυναμικό των ανώτερων κρατικών λειτουργών ή των υψηλόμισθων του ιδιωτικού τομέα. Τρέφεται με ότι του επιτρέπει ο γιατρός του ή η μασέλα του και απασχολείται κυρίως με την φροντίδα της προκοπής των παιδιών και των εγγονιών του. Σημαντικό πλεονέκτημα για να γίνει κανείς Υπερσυνταξιούχος, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, είναι να ανήκει σε κάποιο μεγάλο πολιτικό κόμμα ή -ακόμα καλύτερα- να είναι πρώην Βουλευτής ή Υπουργος. Δεν είναι επικίνδυνο και αφήνει τον κόσμο να το πλησιάσει χωρίς να φοβάται.
Επίτιμος αρχηγός του κλάδου των Υπερσυνταξιούχων είναι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ο οποίος αμοίβεται πενιχρά με 8000 € ανά μήνα παρά τα αποδεδειγμένα 3255 χρόνια διαρκούς επαγγελματικής του υπηρεσίας.

Συνταξιούχος Δημοσίου [επεξεργασία]

Αυτό το πλάσμα απέκτησε το δικαίωμα στην ξεκούραση από την ξάπλα της κρατικής του απασχόλησης. Μετά από 30-35 έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο Τομέα και με συνολικά μάξιμουμ 120 ώρες πραγματικής εργασίας αποκτά το δικαίωμα να σταματήσει να εργάζεται για να αράξει, με την μετέπειτα μοναδική απασχόληση του να καθυβρίζει την ανεπάρκεια του δημοσίου τομέα, ή να πηγαίνει για ψάρεμα στο Τολό. Ούτε αυτό το είδος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και λόγω συνήθειας το γνώρισμα του είναι να χασμουριέται συχνά.

Συνταξιούχος [επεξεργασία]

Το βρωμερό και τρισάθλιο αυτό πλάσμα προέρχεται από τα χαμηλά στρώματα του πληθυσμού και προέρχεται κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα ή τις αγροτικές περιοχές. Αμοίβεται πλουσιοπάροχα σε σχέση με τις επισιτιστικές του ανάγκες καθώς αυτό το ον τρέφεται με αέρα, νερό και χάπια για το ζάχαρο. Μυρίζει άσχημα αν το πλησιάσεις από κοντά λόγω της κακής του σχέσης με το νερό και όχι γιατί δεν έχει να πληρώσει την Ε.Υ.Δ.Α.Π. Είναι συνέχεια απαιτητικό και γκρινιάρικο και διαρκώς παραπονείται πως δεν έχει αρκετά χρήματα για να ζήσει αλλά είναι γνωστό ότι το υποκριτικό αυτό πλάσμα κρύβει αμύθητους θησαυρούς στο στρώμα που κοιμάται.
Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα σχέδιο καταπολέμησης του διαρκούς πολλαπλασιασμού αυτού του παράσιτου που απειλεί να γονατίσει την οικονομία με νόμο που ορίζει βαρύτατη φορολογία ενώ αυξάνει τη δαπάνη για τα φάρμακα. Επίσης, έχει, επιβάλλει την ίδια βαριά οικονομική συμμετοχή στους μισθωτούς, η φυσική εξέλιξη των οποίων είναι να μεταλλαχθούν σε Συνταξιούχους, με στόχο να εμποδίσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη αυτού του είδους.

Κίνδυνος εξαφάνισης [επεξεργασία]

Το πλάσμα αυτό απειλείται επίσημα από εξαφάνιση, ύστερα από την επίσκεψη του ΔΝΤ(δονητής) στην χώρα μας. Για πολύ καιρό κανείς δεν ενδιαφερόταν, έχοντας ως αποτέλεσμα ο ζωτικός του χώρος να περιορίζεται διαρκώς. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει μια καμπάνια με στόχο την προστασία του. Πολλές γνωστές περιβαλλοντικές οργανώσεις μοιράζουν φυλλαδιάκια, πετάνε πετράκια, και διάφορα άλλα κοκτέιλ (μολότοφφ), αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει αλλάξει. Ο συνταξιούχος κινδυνεύει άμεσα και έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

Βιότοπος [επεξεργασία]

Ο βιότοπος του συνταξιούχου είναι σε χωρό ξεχασμένο από το χρόνο ή σε γκαρσονιέρες κρυμμένες από τον ήλιο σε κάποια κρυφή συνοικία της πόλης. Ειδικοί ζωολογικοί κήποι έχουν διαμορφωθεί ειδικά για συνταξιούχους, καθώς αποτελούν ένα όλο και πιο σπάνιο θέαμα. Διάφοροι εκκεντρικοί πλούσιοι πληρώνουν εξαιρετικά υψηλά ποσά για να πιάσουν έστω και ένα τέτοιο φαντασμαγορικό πλάσμα και να το κλείσουν στο ιδιωτικό του γηροκομείο. Μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τους συνταξιούχους, καθώς λίγοι αυτοί που είδαν έστω και έναν από αυτούς σε όλη τους τη ζωή.

Χαρακτηριστικά [επεξεργασία]

Πρόκειται για μαθηματική ιδιοφυία, αφού με 300 ευρώ καταφέρνει να αγοράζει τα φάρμακά του, να τρέφεται, να πληρώνει τους λογαριασμούς του, να δίνει χαρτζιλίκι στο εγγόνι
ΠΑΣΟΚ-Σοσιαλισμός στην πράξη
ΠΑΣΟΚ-Σοσιαλισμός στην πράξη
του και να ξεφεύγει από τους εχθρούς του.

Διάρκεια ζωής [επεξεργασία]

Με τα νέα μέτρα η απόσταση από το γραφείο στο νεκροταφείο εκμηδενίζεται.

Κύριες απειλές [επεξεργασία]

Ύστερα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ο συνταξιούχος απέκτησε μια στρατιά νέων εχθρών. Η συνταξιοθηρία είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Αναφέρεται κυρίως στις ομάδες οι οποίες κυνηγούν νυχθημερόν τον συνταξιούχο για να τον βάλουν δίπλα στις καρυάτιδες, αλλά και στο ιστορικό μουσείο. Νομίζοντας ότι έτσι θα διασώσουν αυτό το είδος, δε διστάζουν να απαγάγουν ηλιωμένα πλάσματα και να τα πουλούν σε εξωφρενικές τιμές. Παραδοσιακοί εχθροί του είναι ο γιος εκείνου που θέσπισε στην ελληνική γλώσσα τη φράση περήφανα γηρατειά, ο θηρευτής ΜΑΤατζής και ο καμικάζι θανάτου Δελτάς που τον πέρασε για πεζοδρόμιο και πήγε να περάσει από πάνω του.

Ονειροκρίτης [επεξεργασία]

  • Αν δεις συνταξιούχο (απλό) στον ύπνο σου ετοιμάσου να πληρώσεις όλα σου το μηνιάτικο σε φάρμακα και να σε πλακώσουν στο ξύλο τα Μ.Α.Τ. Πριν φύγεις από το σπίτι σου μάθε ποια νοσοκομεία εφημερεύουν.
  • Αν δεις συνταξιούχο δημοσίου ετοιμάσου να φας μια βδομάδα στο περίμενε της ουράς της εφορίας.
  • Αν δεις υπερσυνταξιούχο, αλλά όχι τον Επίτιμο πρόεδρο, λεφτά θα πάρεις που δεν δικαιούσαι και θα τη γλυτώσεις τη φυλακή.
  • Αν είσαι συνταξιούχος και δεις στον ύπνο σου οποιονδήποτε άλλο συνταξιούχο θα σου κόψουν λεφτά από τη σύνταξη, θα πληρώσεις όλα σου το μηνιάτικο σε φάρμακα και θα σε πλακώσουν στο ξύλο τα Μ.Α.Τ..
  • http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου