Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ζαλάδα (ζάλη)*

Από Iatropedia

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της ισορροπίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα αίτια που προκαλούν ζάλη δεν συνδέονται με σοβαρές ασθένειες και τείνουν να εξαλείφονται μόνα τους με την πάροδο του χρόνου ή είναι εύκολα θεραπεύσιμα.Το αίσθημα της ζάλης εμφανίζεται όταν δεν φτάνει η απαραίτητη ποσότητα αίματος στον εγκέφαλο. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει πτώση της αρτηριακής πίεση (χαμηλή πίεσης) ή όταν το άτομο αφυδατώνεται, όπως σε περιπτώσεις παρατεταμένης διάρροιας, εμετού, πυρετού και άλλων αιτιών.  Η ζαλάδα μπορεί να παρουσιάζεται συχνά λόγω ταχείας μετακίνησης από καθιστή ή ξαπλωτή σε όρθια θέση. Η ζαλάδα συχνά συνδέεται και με παθήσεις όπως η γρίπη, η υπογλυκαιμία, το κοινό κρυολόγημα και διάφορες μορφές αλλεργιών.Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η ζάλη μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα πιο σοβαρών παθήσεων, όπως είναι οι καρδιακές αρρυθμίες, το έμφραγμα ή  το εγκεφαλικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου η υπάρχουσα πάθηση είναι σοβαρή, το αίσθημα ζάλης θα συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα.

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου