Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Τα αναδρομικά τινάζουν στον αέρα τον επανυπολογισμό των συντάξεων


Βόμβα ακύρωσης του επανυπολογισμού των συντάξεων και της "προσωπικής διαφοράς" λόγω των μικρότερων ποσών που βγάζει ο νόμος Κατρούγκαλου πυροδοτούν τα αναδρομικά στις παλιές συντάξεις.

Οι δικαστικές αποφάσεις από τη μια δικαιώνουν συνταξιούχους για τις παράνομες μειώσεις, αλλά και οι κυβερνητικές εξαγγελίες από την άλλη, περί επιστροφής 1 δισ. ευρώ αναδρομικών σε απόστρατους, σε συνταξιούχους δικαστικούς, σε πανεπιστημιακούς, σε γιατρούς καθώς και σε εν ενεργεία λειτουργούς από τις παραπάνω κατηγορίες των "ειδικών μισθολογίων" του Δημοσίου, δημιουργούν άλλη βάση και για τον επανυπολογισμό των συντάξεων ο οποίος θα πρέπει να γίνει εξαρχής διαφορετικά καθίσταται άκυρος.
Το πρόβλημα για τους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είναι ότι αν έρθουν μειώσεις 18%, θα γίνουν για παράδειγμα σε ποσά σύνταξης 1.200 ευρώ χωρίς αναδρομικά, οπότε η σύνταξη θα πέσει στα 984 ευρώ ενώ αν ο επανυπολογισμός γίνει εξαρχής, με τα αναδρομικά συντάξεων, τότε η μείωση 18% θα επιβληθεί για παράδειγμα σε ποσό 1.400 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες (252 ευρώ) όμως και η τελική σύνταξη θα διαμορφωθεί σε υψηλότερο επίπεδο δηλ. σε 1.184 ευρώ αντί για 984 ευρώ.Από τη στιγμή που τα δικαστήρια δικαιώνουν συνταξιούχους με επιστροφές μνημονιακών μειώσεων, ο επανυπολογισμός συντάξεων και οι προσωπικές διαφορές ακυρώνονται διότι θα πρέπει τα επιστρεφόμενα ποσά να συνυπολογιστούν στη σύνταξη και μετά να καθοριστεί ποια θα είναι η νέα προσωπική διαφορά.
Αλλά και με την εφαρμογή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επιστροφή αναδρομικών σε απόστρατους κ.α. είναι επίσης άκυρος ο επανυπολογισμός διότι αλλάζει η βάση υπολογισμού της αρχικής τους σύνταξης επειδή συνδέεται με τις αποδοχές των εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, ενστόλων, πανεπιστημιακών και γιατρών του ΕΣΥ.

Αναζητούν λύση
Στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου έχουν επισημάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας αλλά λύση δεν έχει βρεθεί.Ο επανυπολογισμός των συντάξεων είναι κυριολεκτικά... στον αέρα γιατί έγινε με τις συντάξεις προ αναδρομικών και προ επιστροφών από παράνομες μειώσεις που άρχισαν να επιδικάζουν τα δικαστήρια για τους συνταξιούχους των άλλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κλπ).


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
.enikos.gr


ΠΗΓΗ: https://greek1.blogspot.com/2018/10/blog-post_65.html#ixzz5TumHrjTd
®1Greek Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου