Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμαράς: Στην αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων το πρωτογενές πλεόνασμα-Δεν θα γίνει απελευθέρωση των πλειστηριασμών

​Την υπόσχεση ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα επιτευχθεί φέτος θα διοχετευθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτός και υπογραμμίζει ότι αυτό αποτελεί «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών Μνημονίων». Παράλληλα, με αιχμές σημειώνει πως «ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν, δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο» και αναρωτιέται «ποιοί άραγε και γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτή την εικόνα;».
«Φώναζα ότι το πρώτο Μνημόνιο ήταν λάθος και δικαιώθηκα»
Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι ήταν λανθασμένο το πρώτο μνημόνιο, αλλά προσθέτει ότι διορθώνονται τα λάθη. Ως παράδειγμα την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από την οποία -όπως σημειώνει- εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις πήραν ανάσα από τη μείωση του ΦΠΑ και σώθηκαν θέσεις εργασίας. «Το 2013 είναι ένας χρόνος σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, που ταυτόχρονα σταθεροποιεί την οικονομία, φέρνει πολύ κοντά την ανάκαμψη και αποκαθιστά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, με τρόπο που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε» προσθέτει ο κ. Σαμαράς, ενώ κάνει λόγο για πάρτι στο χώρο της Υγείας καθώς -όπως αναφέρει- για χρόνια «τα κονδύλια δεν πήγαιναν εκεί που έπρεπε».
«Δεν θα γίνει απελευθέρωση των πλειστηριασμών»
Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνει απελευθέρωση και πως θα προστατευθούν όσοι βρέθηκαν σε αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις ως απόρροια της κρίσης. Παράλληλα, δηλώνει πως για κάθε απόλυση στο Δημόσιο θα γίνεται μια πρόσληψη, ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά τα περί αέναου χρέους και σημειώνει ότι πριν μπει η χώρα στο Μνημόνιο είχε συνολικό χρέος 299 δισ. και τώρα η καθαρή θέση - μετά την επιστροφή 16 δισ. από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - είναι 305 δισ. ευρώ.
«Αυτά που δανειζόμαστε τώρα πηγαίνουν να σβήσουν προηγούμενο χρέος με καλύτερα επιτόκια δανεισμού από ό,τι στο παρελθόν» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Δηλαδή εάν μελλοντικά γίνει νέα τροποποίηση των δανειακών μας συμβάσεων, με ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα, θα διαμαρτυρηθούν κάποιοι για το “νέο δανεισμό”; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»
«Δεν πρόκειται να φεύγει από ελληνικά χέρια το ΤΑΙΠΕΔ»
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς διαψεύδει κατηγορηματικά ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα δοθεί σε ξένους.
«Το ΤΑΙΠΕΔ θα παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Τελεία και παύλα» αναφέρει, ενώ υπογραμμίζει ότι δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές.
 http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου