Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Eργαζόμενοι στο «Αττικό νοσοκομείο»: Στημένοι «έλεγχοι»

Σαφής προσπάθεια ενοχοποίησης γιατρών και υγειονομικών....

Στο πλευρό των εργαζομένων στο νοσοκομείο Κέρκυρας, τάσσονται οι εργαζόμενοι στο «Αττικό Νοσοκομείο», με ψήφισμά τους, που αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα, για τα οποία ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ανακοίνωσε από τηλεοράσεως διώξεις για παρεμπόδιση των ελεγκτών.
Για το θέμα αυτό ομοσπονδίες, σωματεία και φορείς από το χώρο της υγείας, έχουν ήδη αναφερθεί διεξοδικά. Οι εργαζόμενοι στο «Αττικό νοσοκομείο» αναφέρουν ότι: «Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και τους γιατρούς του νοσοκομείου Κέρκυρας που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους στημένους “ελέγχους” των επιθεωρητών υγείας. Η κυβερνητική αυτή επιχείρηση είχε αποκλειστικό σκοπό την τρομοκρατία των εργαζόμενων αλλά και την σαφή προσπάθεια ενοχοποίησης γιατρών και υγειονομικών ως συνυπεύθυνων για τα χάλια της δημόσιας υγείας. Τον έλεγχο στα νοσοκομεία και την καταγραφή των προβλημάτων δεν την αρνούνται οι εργαζόμενοι. Αντίθετα τη φοβούνται οι υπεύθυνοι της σημερινής εξαθλίωσης, γιατί δεν θέλουν την αποκάλυψη των άθλιων πολιτικών τους: Των οφειλόμενων ρεπό και αδειών, των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, των απλήρωτων υπερωριών και εφημεριών, των ράντζων, των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και κλινών ΜΕΘ, των χαριστικών συμβάσεων σε εργολάβους και ιδιωτικά συνεργεία, του χαρατσιού των 25 ευρώ. Δεν θα διαλύσουν τη δημόσια υγεία! Όλοι μαζί, σε κοινό μέτωπο συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».
Αύριο Πέμπτη στις 7μμ φορείς, σωματεία, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις και φοιτητές, διαδηλώνουν στην Κέρκυρα, στο πλευρό των εργαζομένων στο τοπικό νοσοκομείο, διεκδικώντας την αναβάθμισή του. Επίσης την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Ομοσπονδία Ενωσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα έχει συμμετοχή και εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Nάσος Μπράτσος / enet.gr
 http://hygeiagr.blogspot.gr/2013/10/e.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου