Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Συντάξεις «μαϊμού» εκατομμυρίων ευρώ!



Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Βγάζουν «μάτι» οι περιπτώσεις παράνομης χορήγησης συντάξεων από το Ελληνικό Δημόσιο, που αποκάλυψε η απογραφή και οι διασταυρώσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Κόρη δικαστικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1990, κατάφερε να παρέμβει στα στοιχεία ταυτότητας του πατέρα της, να τα αλλοιώσει, να τον εμφανίσει ως ζωντανό και να συνδέσει τη σύνταξη του (ύψους 3.990? μηνιαίως) με την πληρωμή του. στεγαστικού της δανείου. Η ζημιά για το Δημόσιο: 300.000 ευρώ.Το Δημόσιο αναζητά τα παιδιά και τους κληρονόμους Βουλευτή της δεκαετίας του ΄50. Μετά το θάνατό του, τη σύνταξη συνέχισε να λαμβάνει η γυναίκα του, τα ίχνη της οποίας όμως κατά κάποιον περίεργο τρόπο εξαφανίστηκαν μετά το 2000. Ούτε φορολογικές δηλώσεις υποβάλει, ούτε στην απογραφή των συνταξιούχων προσήλθε. Η μηνιαία σύνταξη και εδώ αγγίζει τις 4000?. Η συνολική ζημιά για το κράτος, προς το παρόν άγνωστη.Οι διασταυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ζημιά ύψους. 64,4 εκ. ευρώ από τα οποία εισπράχθηκαν ήδη τα 42,2 και αναζητούνται τα υπόλοιπα 22 εκατομμύρια ευρώ.
Εισέπρατταν και μετά θάνατον.
Από τις διασταυρώσεις διαπιστώθηκε ο θάνατος 3.423 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους.
27,6 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.
14,6 εκατ. ευρώ εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων των λογαριασμών και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους.
Ενώ για τα υπόλοιπα 22,2 εκατ. ευρώ αναζητούνται κληρονόμοι και συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών.
Συντάξεις ιερέων, δημοτικών υπαλλήλων, στρατιωτικών από όλη την Ελλάδα που για χρόνια εισπράττονταν παράνομα, εντοπίστηκαν και έστω με καθυστέρηση δεκαετιών έπαψαν να χορηγούνται. Σε ενενήντα δύο περιπτώσεις, μάλιστα, οι σχετικοί φάκελοι πήγαν στον εισαγγελέα.

.hetpodium.
Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου