Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Εξαπατούσαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους εφοριακούς....

Με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα, με εισαγγελική εντολή, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες δύο ατόμων, ηλικίας 40 και 28 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό...
την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά και αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος. Πρόκειται για τους:
Α) ΖΩΓΡΑΦΟ Αθανάσιο του Αντωνίου και της Άννας
Β) ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Παναγιώτη του Σωτηρίου και της Ανδριάνας
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν εχθές σε χωριό του Νομού Ημαθίας, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2011, είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 18 άτομα.
Συγκεκριμένα, προσποιούμενοι άλλοτε τους εφοριακούς και άλλοτε τους ασφαλιστές, αφού εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, τα προσέγγιζαν και στηριζόμενοι τον ψυχολογικό τους αιφνιδιασμό, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά προκειμένου να τακτοποιήσουν υποτιθέμενες οικονομικές εκκρεμότητες συγγενικών τους προσώπων. Οι παθόντες, μέρος των χρημάτων αναλάμβαναν από τραπεζικά υποκαταστήματα, υπό τη διακριτική συνοδεία - εποπτεία των κατηγορουμένων. Επιπλέον, ο 40χρονος, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαιρούσε από τις οικίες τους χρηματικά ποσά, απασχολώντας τους με κάποιο πρόσχημα σε άλλους χώρους των οικιών τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, οι δύο συλληφθέντες, προέβαιναν σε ανάλογες παράνομες πράξεις, είτε ο καθένας ξεχωριστά, είτε συνεργαζόμενοι περιστασιακά με έτερα άτομα.
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 28χρονος, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, με χρήση λεκτικής και απειλή σωματικής βίας, απέσπασε από ηλικιωμένο άτομο 450 ευρώ.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την προαναφερόμενη δραστηριότητα, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 63.670 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
 http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου