Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βάζουν χέρι στο εφάπαξ

Πρωτοφανής απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που παρακρατεί τα ¾ του βοηθήματος που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, ακόμη και αν εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, εφόσον η μηνιαία δόση ξεπερνάει το 30% της σύνταξης.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και βγαίνουν στη σύνταξη. Το Ταμείο παρακρατά τα ¾ του εφάπαξ που δικαιούνται, ακόμα και αν εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους, εφόσον η μηνιαία δόση τους υπερβαίνει το 30% της σύνταξης.
Ο Δήμος Δημάσης, πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, που συνταξιοδοτήθηκε πριν από δύο χρόνια, με ενήμερο στεγαστικό δάνειο και χωρίς την παραμικρή ληξιπρόθεσμη οφειλή, πληροφορήθηκε εγγράφως πριν από λίγες μέρες ότι επίκειται η δέσμευση των ¾ του εφάπαξ βοηθήματος που αναμένει να εισπράξει τους επόμενους μήνες. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το ποσό της σύνταξής του ανέρχεται σε 1.040 ευρώ και ο ίδιος πληρώνει κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις τη δόση των 485 ευρώ τον μήνα.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και την Πηγή: Έθνος
 http://magdatsegkou.blogspot.com/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου