Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Μειώσεις στις συντάξεις από 5-20%.....όχι άλλο ρεεεεεεεεε

Σήμερα στη συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με την τρόικα κρίνονται τα περισσότερα σημεία των αλλαγών που πλήττουν τις συντάξεις δέκα διαφορετικών κατηγοριών ασφαλισμένων.
Μεγάλοι χαμένοι του νέου Ασφαλιστικού είναι:

Συνταξιούχοι με υψηλές επικουρικές 
Συνταξιούχοι μικρής ηλικίας
Συνταξιούχοι που αποχώρησαν πριν τα 67 με μειωμένη
Συνταξιούχοι δημοσίου που κλείνουν 35ετια
Συνταξιούχοι με περισσότερες από μία συντάξεις
Συνταξιούχοι με λίγα έτη και υψηλό ποσοστό αναπλήρωσης
Μητέρες ανηλίκων παιδιών
Δικαιούχοι ΕΚΑΣ
Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει υπάρξει εμπλοκή με τους δανειστές να απαιτούν πλέον το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού να μην ξεπερνάει το 55%, αντί του 60 με 65% που υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση. Έτσι οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες.

Για παράδειγμα με την εθνική σύνταξη να καθορίζεται στα 384 ευρώ και το ποσοστό αναπλήρωσης στ0 55% του μισθού ένας ασφαλισμένος με μισθό 800 ευρώ και 35 έτη υπηρεσίας δεν θα λαμβάνει σύνταξη πάνω από 420 ευρώ.

Ουσιαστικά οι δανειστές με βάση τους μισθούς απαιτούν για έναν μέσο μισθό της τάξης των 1.450 η σύνταξη που αναλογεί να μην ξεπερνάει τα 800 ευρώ. - ( Ολα αυτα γινονται για ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ να βοηθησουμε δηλαδη τους φτωχους τους τραπεζιτες.Τα δανεια που παιρνουμε απο ΕΚΤ,ΔΝΤ, ΕΕ,τα παιρνουμε για να στηριξουμε τους τραπεπεζιτες.αν δεν κοπουν συνταξεις,μισθοι, δεν μπουν φοροι χαρατσια ενφια, δεν ξεπουλησουμε την εθνικη περιουσια,δεν γινουν αυξησεις στα τιμολογια των ΔΕΚΟ ρευμα ,νερο,τηλεφωνο,κλπ,δεν σας βγλουν το σπιτι σε πλειστηριασμο,πως θα επιβιωσουν οι φτωχοι οι τραπεζιτες και οι διεθνεις τοκογλυφοι?το σκεφτηκατε?βεβαιως οχι.γιαυτο εχουμε εδω μια αριστερη κυβερνηση που σκεφτεται τους φτωχους.ΓΙΑΥΤΟ ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ.....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου