Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Οι νέες αποζημιώσεις ασφαλισμένων για επιθέματα.

dikaiologitika.gr
Εγκύκλιο για την αποζημίωση επιθεμάτων σε ασφαλισμένους του εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον Κανονισμό Παροχών Υγείας του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ χορηγούνται επιθέματα για κατακλίσεις, διαβητικά έλκη, φλεβικά έλκη, αρτηριακά έλκη, εγκαύματα και άλλα έλκη, αναλόγως του τύπου έλκους, της περιοχής όπου βρίσκεται και του επιπέδου εξιδρώματος, μετά από ιατρική γνωμάτευση ή παραπεμπτικό, σύμφωνα με τα κάτωθι:
1. Για έλκη, μερικού πάχους δέρματος, καλύπτεται δαπάνη μέχρι του ποσού των 200€ το μήνα, η οποία αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστο σε 10 τμχ. το μήνα.
2. Για έλκη, ολικού πάχους δέρματος, καλύπτεται δαπάνη μέχρι του ποσού των 400€ το μήνα, η οποία αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστο σε 15 τεμάχια.
 Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω επισημαίνεται ότι:
α) η ανώτατη μηνιαία τιμή αποζημίωσης για κάθε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις αφορά ασφαλισμένο (ΑΜΚΑ) και
 β) σε περιπτώσεις που στον ίδιο ασφαλισμένο (ΑΜΚΑ) συνυπάρχουν έλκη μερικού και ολικού πάχους, θα αποδίδεται ανά ασφαλισμένο (ΑΜΚΑ) η ανώτατη τιμή αποζημίωσης για έλκη ολικού πάχους δέρματος, δηλ. έως 400€ το μήνα (η οποία αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστο σε 15 τεμάχια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου